Cikkek, Hírek

Mire figyeljünk, ha szeszes ital fogyasztása után vállalkozunk gépkocsivezetésre, és rendőri intézkedés alá vonnak? - Mire figyeljünk, ha szeszes ital fogyasztása után vállalkozunk gépkocsivezetésre, és rendőri intézkedés alá vonnak?
Károkozás ittasan vagy érvényes vezetői engedély nélkül - Milyen anyagi következményekkel járhat, ha valaki úgy vezet gépjárművet, hogy szünetel a vezetési jogosultsága, illetve jogerős eltiltás hatálya alatt áll?
Kártérítés repülő késés vagy járattörlés esetén - Irodánk repüléssel kapcsolatos kártalanítási ügyekben teljes körű képviseletet nyújt, költség Önt csak akkor terheli, ha bármilyen eredményt sikerült elérnünk.
Kábítószer forgalomba hozatal és kábítószer kereskedés elhatárolása - A kábítószer forgalomba hozatala és az azzal való kereskedés elhatárolásának alapja a haszonszerzésre törekvés. A kábítószerrel kereskedés tágabb fogalom, mint a kábítószer forgalomba hozatala.
Mi a kábítószer-kereskedelem valójában? - A kábítószer-kereskedelemhez tartozó magatartások magyarázata, valamint a csekély és jelentős mennyiség elhatárolása a leggyakoribb kábítószerek esetén.
Miért fontos az ügyvéd a kábítószerrel kapcsolatos ügyekben? - A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése esetén fontos és sorsdöntő, hogy minél hamarabb hozzáértő ügyvédhez forduljon az elkövető.
Az új Btk. nem kedvez a kábítószer-függőknek - Az új ítélkezési gyakorlat szerint a kábítószer-függő személyek ugyanolyan büntetésre számíthatnak, mint akiknél a függőség megállapítására nem kerül sor.
Súlyos büntetés autólopásért - Akár nyolc év szabadságvesztés büntetést is kaphatunk gépjármű lopásért.
Előzetes letartóztatás - Az előzetes letartóztatás problematikája, feltételei, felülvizsgálata és garanciái, különös tekintettel a büntető- illetve a végrehajtási törvényre.
Élet a börtön falai között - Még a megfelelő időben és körültekintéssel kiválasztott védő sem mindig elegendő ahhoz, hogy a vádlott elkerülje a szabadságvesztés büntetést. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy szó essen a büntetések végrehajtásának fokozatairól, az elítéltek jogairól, illetve az elítéltek jutalmazásáról és fenyítéséről.
Baleset a tömegközlekedési járműveken - A vétlen utas sérüléseiért felelősséggel tartozik vagy a tömegközlekedési jármű felelősségbiztosítója, vagy a veszélyes közlekedési szituációt előidéző másik jármű felelősségbiztosítója.
Eltiltás és utánképzés az ittas járművezetés esetén - Már egy hónap járművezetéstől eltiltás esetén is - amennyiben nem alkalmaz a bíróság kategória eltiltást - utánképzésen kell részt vennie a vezetőnek.
Az utánképzés az Új Btk. tükrében - A 2013. július 1. napján hatályba lépő új Büntető törvénykönyv (a továbbiakban Új Btk.) megváltozott rendelkezései miatt szükséges a lényeges változásokra felhívni a figyelmet.
Az új Büntető Törvénykönyv – Az ittas, illetve a bódult járművezetésre vonatkozó új szabályok - A mai napon hatályba lépett az új Büntető Törvénykönyv (a továbbiakban Btk.), amely a közlekedési bűncselekmények terén is változásokat tartalmaz. Ez a cikk az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetéssel foglalkozik.
Mire figyeljünk Casco biztosítás kötése esetén? - Kevesen tudják, hogy casco biztosítás kötése esetén, amennyiben alkusz céget veszünk igénybe, nem minden esetben egyezik meg a kockázatviselés időpontja, a szerződésben leírt időponttal.
Balesetet okozó nagymotor rendszám nélkül - Mivel jár, ha egy ilyen szabálytalan módon használt motorkerékpárral balesetet okoznak? A vezető és az üzembentartó akár egész vagyonával felelhet.
BKV-s balesetek - Baleseti kártérítés akkor igényelhető az utas részéről, ha bizonyítani tudja, hogy mikor, melyik járaton, kinek a szabályszegő magatartása folytán esett el és szenvedett súlyos sérülést. Tanácsunk az, hogy ilyen, járatokon történő eleséskor azonnal szólni kell a vezetőnek az elesésről, az esetlegesen, már érezhető fájdalommal járó súlyosabb sérülésről.
KRESZ módosítások 2012. szeptember 1-től - A közlekedésben résztvevőkre vonatkozó általános rendelkezések 2012. szeptember 1-től változtak.
Forrás: MTI Mi várhat a négy ember halálát okozó szlovák milliárdosra? - A büntetőeljárás átvételére jogszabályi lehetőség van, azonban erre vonatkozóan a jelenlegi gyakorlat az, hogy a Magyarországon bekövetkezett balesetek során a magyar joghatóság érvényesül, tehát a magyar bíróság jár el.
A kábítószer csekély és jelentős mennyiségének fogalma - A kábítószerrel visszaélés bűncselekményeknél a büntetési tétel minden esetben a kábítószer mennyiségéhez igazodik. A büntetőjog gyakorlat az értelmező rendelkezések alapján ismeri a kábítószer csekély mennyiségének, jelentős mennyiségének a fogalmát.
2012. évi kábítószer törvény elkövetési magatartásai - Amennyiben az elkövető alkoholt, kábítószert, vagy nagy mennyiségű gyógyszert fogyaszt, attól függetlenül felelősségre vonható, hogy a cselekmény elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban. A büntetés szempontjából fontos az elfogyasztott kábítószer mennyisége.
Kábítószer, büntetés - Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekről - Döntő fontosságú az ügy végkimenetele szempontjából az első vallomás tartalma. Érdemes olyan irodát felkeresni, amely megfelelő szakértelemmel rendelkezik.
A gépjárművezetői engedély előzetes bevonása, a vezetői jogosultság szünetelése. Milyen esetekben adható vissza a jogerős döntések előtt a vezetői engedély? - A vezetői engedély visszaadása nagyon sok esetben indokolt lehet, hiszen közlekedési bűncselekmény esetén az eljárások a fővárosban legalábbis nagymértékben elhúzódnak, így sokszor indokolatlanul hosszú ideig tartják bevonva a gyanúsított gépjárművezetői engedélyét.
A 2012. április 15. napján hatályba lépő új szabálysértési törvény - A 2012. évi II. tv. rendelkezik a szabálysértésekről.
Zsarolás vagy kártérítés a Berki ügyben? - Zsarolja-e ügyfelünk Berki Krisztiánt? Irodánk a Hir24 portálon cikkel kapcsolatos közleménye.
Nyomozás indult Berki Krisztián ellen cserbenhagyásos gázolás miatt - Büntetőeljárás Berki Krisztián (a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. volt vezérigazgatója, a klub egykori kapusa) ellen cserbenhagyásos gázolás miatt.
Mire figyeljünk a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás felmondásánál? - A felmondás kapcsán a gépjárműre kötött biztosítás december 31. napjával megszűnik. Amennyiben nem gondoskodik arról, hogy más biztosítónál vagy a jelenlegi biztosítójánál más feltétellel még decemberben biztosítást kössön, december 31-től a gépkocsin kötelező biztosítás nincs.
A közúti közlekedési előéleti pontrendszerről - A közúti közlekedési előéleti pontrendszer olyan rendszer, amely jogszabályban meghatározott szabályszegés elkövetésekor kiszabható pontok meghatározott számának elérése esetén a vezetői engedély ideiglenes visszavonását teszi lehetővé.
Az ittas vezetésre vonatkozó szabályok megváltozása 2011. július 1-től - A jelenlegi szabályozás megváltoztatta az ittas járművezetés szabálysértésének jogkövetkezményeit.
Felel-e a súlyos balesetért az ittasan balesetet okozó, Körmendi rendőr? - A körmendi rendőr ittas állapotban súlyos balesetet okozott. A baleset során az utasa – aki a barátnője volt – súlyos sérüléseket szenvedett.
Ha a balesetben mindkét fél felelős - Nagyon sok olyan balesettel találkozunk, ahol nehéz eldönteni, hogy ki a felelős a baleset okozásában, illetőleg egyértelmű, hogy mindkét fél felel.
Vezetői engedély bevonása kontra jogerős eltiltás alatti vezetés - Mi a különbség a helyszínen elvett, bevont vezetői engedély nélküli vezetés és a jogerős eltiltás hatálya alatt álló személy gépjárművezetése között.
Stohl András elsőfokú ítéletéről - Irodánk határozott jogi álláspontja az, hogy Stohl Andrással szemben elsőfokon hozott, a szabadság elvonásával járó végrehajtandó büntetés kiszabása eltúlzottan szigorú.
Megbízhatóság - Az ügyvédi iroda munkatársai felkészültek és naprakészek mind a jogszabályokból, mind az ügyfelek konkrét ügyeiből. A megbízhatóság számunkra azt is jelenti, hogy ügyfeleink számíthatnak arra, hogy az ügyvédi iroda ügyvédei elérhetőek és vissza is hívják a megbízókat. Ezen túlmenően büszkék vagyunk arra, hogy amit ígérünk, azt megtartjuk.
Bírói múlt - Dr. Koltai Zsuzsanna, az iroda alapítója 1984 és 1995 között a Pesti Központi Kerületi Bíróság közlekedési szakterületen dolgozó büntetőbírája volt. A bíróságon szerzett tapasztalat, a bírói múlt, a bírói gondolkodás ismerete jelentős mértékben segíti az irodavezető védői munkáját. Az ügyvédi iroda vezetője a mai napig bírói konferenciák, egyéb események előadója, látogatója, valamint a Közlekedési Bírák Egyesületének tagja.
Széleskörű tapasztalat - Az ügyvédi iroda számos jogterületre kiterjedően magyar, angol, francia és orosz nyelven teljes körű képviseletet tud biztosítani az ügyfelek számára: pl.: munkajog, személyhez fűződő jogok megsértése, médiajog, szerződések joga, családjog, házassági vagyonjog, csődjog, szavatossági ügyekkel kapcsolatos jogviták, tartozásbehajtás. Folyamatos, több évtizedes együttműködésben és szakmai kapcsolatban állunk a hatóságokkal, bíróságokkal, ügyészségekkel.
Üdvözöljük - Szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon. Az oldalainkon bemutatkozásunk mellett, folyamatosan frissülő cikkeket is megtalálhat majd az aktuális, médiát érdeklő ügyekkel, érdekességekkel kapcsolatosan. Így megéri sűrűn visszanézni hozzánk, vagy regisztrálni hírlevelünkre.