Letelepedés, tartózkodás

Európa és hazánk egyre vonzóbb célpont elsősorban afrikai és ázsiai nemzetek polgárainak mind időleges munkavállalási, mind tartós letelepedési céllal. Irodánk az Európai Gazdasági Térségen kívülről, ún. harmadik országból érkező állampolgárok hatóság előtti képviseletét látja el tartózkodási és letelepedési eljárásokban egyaránt. Ennek keretében közreműködünk – egyebek mellett – kutatási- vagy tanulmányi célú, keresőtevékenységet célzó, valamint nemzeti tartózkodási engedélyek teljes körű ügyintézésében – beleértve ebbe a szükséges iratanyag teljes összeállítását, átvizsgálását stb.

Eljárunk továbbá nemzeti vagy Európai Közösségi letelepedési engedélyek iránti kérelmek előterjesztésével összefüggésben is. Kiemelendő továbbá, hogy irodánk széleskörű tapasztalattal rendelkezik a tartózkodási és letelepedési ügyekhez kapcsolódó jogorvoslati eljárásokban: így visszatérően képviseljük megbízóinkat a bevándorlási hatóság elsőfokú döntéseivel szembeni fellebbviteli, továbbá a jogerős döntés felülvizsgálatát célzó bírósági felülvizsgálati eljárások során.

Letelepedés, tartózkodás

Amely esetekben az Ön rendelkezésére állunk:

Családi együttélés biztosítását célzó tartózkodási engedély iránti kérelem

Gyógykezelés iránti tartózkodási engedély iránti kérelem

Kutatási vagy tanulmányi célú tartozkodási engedély iránti kérelem

Keresőtevékenység végzését célzó tartózkodási engedély iránti kérelem

Nemzeti tartózkodási engedély iránti kérelem

EU kék kártya

Állandó tartózkodási kártya iránti kérelem

EK letelepedési engedély iránti kérelem

Nemzeti letelepedési engedély iránti kérelem

Képviselet bevándorlási, idegenrendészeti hatóság előtt első- és másodfokon

Képviselet tartózkodási és bevándorlási ügyekben bíróság előtt

Közreműködés munkavállalási engedély ügyintézése során, eljárás az illetékes munkaügyi hatóság előtt

Hasznos tudnivaló: a meghívólevélre vonatkozó követelmények

Külföldi magyarországi beutazásához és tartózkodásához bizonyos esetekben (pl. látogatási célú beutazás és tartózkodás esetén) hatósági hozzájárulással ellátott meghívólevél szükséges. A meghívólevél kiállítását és hatósági jóváhagyását magyar állampolgár, bevándorolt, letelepedett, az országban jogszerűen tartózkodó külföldi, továbbá a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, valamint magyar vagy Magyarország területén székhellyel rendelkező külföldi jogi személy vagy jogi személyiség nélküli szervezet kérelmezheti egy erre szolgáló formanyomtatványon.

A kérelem elbírálásának határideje főszabály szerint 15 nap, amely bizonyos esetekben lerövidíthető. A kérelemhez mellékelni kell azon igazolásokat, melyek bizonyítják, hogy a meghívó képes a meghívással járó kötelezettségeit teljesíteni (pl. financiális helyzetre bankszámlakivonat csatolása, szállásról igazolás stb.). Ha az illetékes hatóság a meghívólevél iránti kérelemnek helyt ad, a meghíváshoz hatósági hozzájárulását adja, és a kérelmező részére meghívólevelet állít ki. A meghívólevél legfeljebb 365 napig érvényes és a meghívó kötelessége eljuttatni a harmadik országbeli állampolgárhoz. Kiemelendő, hogy a hatóság által jóváhagyott meghívólevél sem jogosítja önmagában a harmadik országbeli állampolgárt Magyarország területére történő beutazásra.

Lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Telefon: +36-1-302-4854

Mobil: +36-30-922-5201 (amennyiben hívását éppen nem tudjuk fogadni, minden esetben visszahívjuk)

Fax: +36-1-302-4854

Cím: 1055 Budapest, Stollár Béla utca 4. félemelet 3., kapucsengő: 20

E-mail: koltailaw@gmail.com

Név: *

E-mail cím: *

Telefonszám:

Tárgy: *

Üzenet:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező